Menu luk
OBS! Du er på backoffice.finansforbundet.dk, kopier ikke links herfra med henblik på distribuering i nyhedsbreve eller andre steder.

Opgaver flyttes væk fra Vand­kants­danmark

At Servicecenter Nykøbing Falster lukker nu, kom bag på tillidsrepræsentant Annette Christensen og de 15 kolleger, som dagligt servicerer bankens afdelinger i hele landet.

2. dec. 2020
2 min

”Vi havde ikke lige set det her komme”, siger Annette Christensen, der er tillidsrepræsentant for de 15 medarbejdere i Servicecenter Nykøbing Falster, som Jyske Bank nu lukker for at flytte aktiviteterne til Vejle, Silkeborg og København. Banken har givet de 15 tilbud om at flytte med.

”Vi sidder bl.a. med en følelse af frustration oven på alle de ting, vi de seneste år har haft gang i til gavn for banken”, fortæller Annette Christensen og henviser til pilotprojekter og oplæring af kolleger i andre servicecentre i processer med salg af ejendom.

Alle 15 medarbejdere er traditionelt bankuddannede, der har været i banken i mange år og blev valgt til jobbet i Servicecenter Nykøbing Falster, da det blev oprettet.

”Det er ikke bare sådan lige til at rykke teltpælene op. De fleste af os er husejere, har ægtefæller med job eller selvstændigt erhverv, børn, familie og venner i området. Det kan være svært at sælge sit hus hurtigt”, siger Annette Christensen og tilføjer, at med en pendlertid til København på cirka to timer hver vej, bliver det vanskeligt med et normalt familie- og fritidsliv.

Samfundsansvar

Det er meldt ud, at lukningen vil ske i løbet af første kvartal 2021. De kolleger, som ikke siger ja til at tage med til København, Vejle eller Silkeborg, vil herefter stå uden job.

”Her på Falster er det ikke nemt at finde et nyt job, især ikke et fagrelateret”, forklarer Annette Christensen, der har fokus på at være der for sine kolleger og forsøge at holde fast i den gode trivsel samt videreformidle de budskaber, der kommer fra kredsen og Finansforbundet.

Hendes råd til kollegerne er at tage imod de tilbud om outplacement, kurser og coaching, som banken og Finansforbundet tilbyder.

Nogle går på pension, mens andre skal søge helt nyt job ud af finanssektoren. Nogle skal søge job for første gang i rigtig mange år.

”Vi er mange, der har været her i mere end tyve år”, siger 57-årige Annette Christensen, der har langt til pensionsalderen, ”og ikke har prøvet at skrive en ansøgning i 35 år.”

I Finansforbundet Jyske Bank Kreds siger formand Marianne Lillevang om at lukke arbejdspladser på Falster, at de opgaver lige så godt kan løses i Vandkantsdanmark som i København eller Silkeborg:

”Set med mine briller kunne banken faktisk løfte deres samfundsansvar og hjælpe et område ved at lade aktiviteterne blive liggende i Vandkantsdanmark.”


Emner

Seneste nyt