Menu luk
OBS! Du er på backoffice.finansforbundet.dk, kopier ikke links herfra med henblik på distribuering i nyhedsbreve eller andre steder.

OK-forhandlinger i finanssektoren er brudt sammen

Medlemmerne i Finansforbundet og selvfølgelig også i Jyske Bank har haft en forventning om at blive kompenseret for den høje inflation.

Som en del af Finansforbundets hovedbestyrelse har jeg været dybt involveret i de igangværende overenskomstforhandlinger med Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).

Der er ingen tvivl om, at vi godt vidste, at det baggrundstæppe, vi skulle forhandle på denne gang var mere komplekst end tidligere. Et sammensurium af bl.a. høj inflation og manglende transparens i den økonomiske udvikling har gjort betingelserne sværere end normalt.

Medlemmerne i Finansforbundet og selvfølgelig også i Jyske Bank har haft en forventning om at blive kompenseret for den høje inflation. Denne forventning er ikke kommet ud af det blå, men selvfølgelig også forstærket af bundsolide resultater i hele sektoren.

Da vi mødtes i hovedbestyrelsen torsdag d. 9. februar, sendte vi håbefulde og spændte vores forhandlere af sted med ønsket om en god og konstruktiv forhandling. Derfor blev vi også noget overraskede, da det gik op for os, at forhandlingerne var brudt sammen allerede efter små to timers forhandling.

Jeg synes, at det mildest talt er ærgerligt, at vi ikke kunne finde en løsning sammen i denne omgang. Men den reelle forhandlingsvilje fra arbejdsgiverforeningen på især lønspørgsmålet var så lille, at det ikke gav mening at fortsætte.

Nu afventer vi Forligsinstitutionen, som skal hjælpe os i forhandlingerne, og så vil tiden vise, hvordan vi kommer videre.

Du kan læse meget mere om OK 2023 på Finansforbundets hjemmeside her - og du hører naturligvis nærmere, når vi ved mere om udviklingen i forhandlingerne.

 

Seneste nyt