Menu luk
OBS! Du er på backoffice.finansforbundet.dk, kopier ikke links herfra med henblik på distribuering i nyhedsbreve eller andre steder.

Netværk for MAB´er

Meld dig ind det nye netværk for Medarbejdervalgte Bestyrelsesmedlemmer (MAB’er) og få faglig sparring, ny viden og inspiration fra ligesindede.

Vi kan nu tilbyde dig en plads i et faglig, fortroligt og uformelt netværk, der bliver professionelt faciliteret af en konsulent fra Finansforbundet i tæt samarbejde med dig som netværksmedlem.

Er du medarbejdervalgt bestyrelsesmedlem, og kan du føle dig alene i opgaven på medarbejdersiden? Oplever du, at det kan være svært at påvirke indholdet på bestyrelsesmøder, fordi de mere har karakter af ledelsesinformationsmøder, hvor du primært spørges, når det handler om bankfaglige spørgsmål eller konsekvenser for dine kollegaer, når forandringer ønskes gennemført? Kunne du godt tænke dig at have en skarpere påvirkning, når det gælder strategiske beslutning i bestyrelsesarbejdet?  

Det er der råd for nu, hvor du har mulighed for at vende problemstillinger fra arbejdet i jeres bestyrelse med andre medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer i et fortroligt og uformelt netværk med fokus på konkrete hverdagsudfordringer – hvordan arbejder andre MAB’er? Hvad er svært eller nemt? Hvad virker og hvad virker ikke? Og udveksling af “best practice”.

Dit udbytte som netværksmedlem

Et netværk er særligt kompetencegivende, fordi omdrejningspunktet er deltagernes behov, vanskeligheder og ønskede muligheder, som drøftes og faciliteres i et mere uformelt miljø. Modsat de kurser, temadage, webinarer som du måske allerede har deltaget på i din rolle som medarbejderrepræsentant i virksomhedens bestyrelse. Kurser mv., der har givet dig teori, værktøjer og metoder, men måske ikke konkret sparring på konkrete problemstillinger.

Konsulenten fra Finansforbundet hjælper med planlægning, afvikling og opfølgning hele vejen igennem, men du og de andre MAB-netværksmedlemmer fastsætter selv dagsordens indhold i relation til det, der optager jer. 

Du kan være med uanset, om du er nyvalgt eller erfaren, blot du bidrager med værdi til gruppen.

Sådan melder du dig i netværket

Er du interesseret i at være en del af netværket, skriv en mail til konsulent Torben Folke Månsson på tfm@finansforbundet.dk 

Dit udbytte og værdi som netværksmedlem

  • Du kan hente støtte, dele viden og erfaringer med andre MAB´er på tværs af den finansielle sektor.
  • Du får ny inspiration til at engagere og skabe bedre vilkår for dine kolleger.
  • Du får andre input til, hvordan andre principper for MAB-arbejdet også kan se ud.

Netværksgruppen er for dig, som

  • Har lyst til at involvere dig aktivt i netværket.
  • Ved, at du står stærkere ved at lære og udvikle dig i fællesskab med ligesindede MAB-kolleger
  • Ser muligheden for at kunne bringe daglige MAB-opgaver med ind i netværket for at finde løsninger i fællesskab.
  • Kunne have mod på at være med til at facilitere et af netværksmøderne i samarbejde med os.
  • Kan sætte den nødvendige tid af til at deltage i digitalt kickoff og netværksmøderne. 

Det praktiske

Vi tilbyder to MAB-netværk; et i øst og et i vest. 

MAB vest afholder netværksmøder

  • 20. januar 2025 (online)
  • 14. april 2025
  • 12. august 2025
  • 2. december 2025
  • 4. februar 2026
  • 4. maj 2026
  • 15. september 2026
  • 7. december 2026

 

MAB øst afholder netværksmøer

  • 18. marts 2025 (online)
  • Flere netværksmøder bliver annonceret snarest 

 

Netværket er kun for aktive bestyrelses medarbejderrepræsentanter. Det er gratis for dig at deltage som medlem af Finansforbundet. Det vil sige, at vi dækker dine transportudgifter til og fra møderne efter gældende regler. 

Finansforbundets netværk er skabende fællesskaber 

Som netværksmedlem af gruppen kan du forvente et fortroligt forum, hvor fokus er at gøre jer klogere på jeres fagområde, men samtidig skabe et rum til at dele faglige udfordringer og erfaringer. 

Dette kræver, at du som medlem er aktiv og engageret til netværksmøderne og bidrager til diskussionerne og erfaringsudvekslingerne. Du skal være indstillet på at dele din viden, erfaringer og ressourcer med resten af gruppen – fx gode råd, løse problemer, anbefale ressourcer eller tilbyde støtte. 

Derudover skabes et positivt netværksmiljø ved at behandle hinanden med respekt, at være lyttende, imødekommende og tage hensyn til forskellige synspunkter og perspektiver. 

For at skabe værdifulde relationer og fortrolighed har langt de fleste netværksgrupper et maksimalt antal på 20 netværksmedlemmer. Det giver bedre muligheder for at skabe tillid og fortrolighed mellem medlemmerne samt skaber et trygt rum, hvor medlemmerne tør dele erfaringer, udfordringer og idéer åbent.

Det er også vores erfaring, at i mindre netværksgrupper er der større mulighed for, at hvert netværksmedlem får taletid og mulighed for at bidrage aktivt til diskussionerne. Det øger engagementet og sikrer, at alle får værdi ud af netværket. Sidst men ikke mindst giver en mindre gruppe mulighed for mere fokuserede og nuancerede diskussioner samt, at det er lettere at holde overblik over gruppens kompetencer og erfaringer. Det giver en mere målrettet og relevant videndeling, hvor medlemmerne bedre kan hjælpe hinanden.

Spørgsmål til netværket

Har du spørgsmål til netværksgruppen eller dets aktiviteter, kontakt konsulent Torben Folke Månsson på tlf. 24 79 11 30 tfm@finansforbundet.dk 

Kontakt Netværksteamet på

Er du nysgerrig på andre af vores netværksgrupper, kontakt Finansforbundets Netværksteam på netvaerk@finansforbundet.dk