Hvis der sker afskedigelser af medlemmer, fusion eller opkøb af anden virksomhed i dit område, skal du straks kontakte Finansforbundets beredskab.
Hvad kan beredskabet hjælpe med?
beredskabet kan tilbyde dig hjælp og sparring i forbindelse med din forberedelse af de forhandlinger, som du skal deltage til med ledelsen om afværge- og afbødeforanstaltninger samt fratrædelsesaftaler.
Du kan også få sparring og støtte, så du kan forberede dig på de afskedigelsessamtaler, du skal deltage til.
Hvis medarbejderne afskediges i egne forhold, hjælper vi med din forberedelse til at være bisidder ved samtalen mellem medlemmet og arbejdsgiveren.
Beredskabet er en lille gruppe medarbejdere i Finansforbundet, der får informationer om opsigelser, fusioner og opkøb før det bliver offentliggjort. Vi har skærpet tavshedspligt.
Hvordan kontakter jeg beredskabet?
du kan kontakte beredskabet ved at skrive til beredskabet@finansforbundet.dk eller ved at ringe på telefon 32 96 46 00. Vi behandler naturligvis alle henvendelser fortroligt.
Kontakten til beredskabet er vigtig for at etablere en klar kommunikationsvej, når og hvis afskedigelserne bliver en realitet. Det er samtidig en forudsætning for, at vi kan hjælpe både medlemmerne og dig som tillidsrepræsentant på den bedst tænkelige måde.
Hvordan kan beredskabet hjælpe medlemmerne?
Du skal kontakte beredskabet i Finansforbundet, hvis du får mistanke om, at der kan komme opsigelser i din virksomhed. Det er uanset antallet af opsigelser, og det gælder både opsigelser i medarbejdernes egne forhold såvel som i virksomhedens forhold.
Vi indkalder medlemmerne til informationsmøder. Der holdes informationsmøder for de medlemmer, der bliver afskediget på grund af såvel virksomhedens forhold – det kan være omstruktureringer eller andre organisatoriske ændringer eller i egne forhold – det kan fx være opsigelser på grund af sygdom, manglende performans eller samarbejdsvanskeligheder.
På møderne kan medlemmerne få information om:
- Fratrædelsesvilkår
- A-kasseregler
- Hjælp til at komme videre efter opsigelsen ved fx at få hjælp til jobafklaring/karrieresamtale, at skrive et CV eller en ansøgning, uddannelsesmuligheder m.m.
- Du har også mulighed for at komme til at tale med en socialrådgiver, hvis du fx er opsagt på grund af sygdom