Menu luk
OBS! Du er på backoffice.finansforbundet.dk, kopier ikke links herfra med henblik på distribuering i nyhedsbreve eller andre steder.

”Det er vigtigt at få medarbejdernes perspektiv frem”

Fra medlem af elevrådet og talsmand for kollegerne i militæret til tillidsrepræsentant (TR) i 1st line Financial Crime Risk. For Nicolai Alexander Möller er ønsket om at hjælpe andre en drivkraft i hverdagen. Læs, hvad du ifølge Nicolai får med i bagagen, hvis du vælger at blive TR i Danske Bank.

I folkeskolen var Nicolai Alexander Möller medlem af elevrådet. I militæret var han talsmand for kollegerne. Det var derfor naturligt for Nicolai Alexander Möller at træde til, da der var en åben plads som tillidsrepræsentant (TR) i 1st line Financial Crime Risk.

”Min primære motivation for at blive TR er ønsket om at hjælpe andre. Det er vigtigt, at medarbejdernes perspektiv kommer frem, og at medarbejderne føler sig hørt”, siger Nicolai om TR-rollen.

Som TR får du adgang til uddannelser og viden, som du ellers ikke ville have adgang til. Du kommer også ind i nogle beslutningsrum og møder ledere, hvor du får en viden gennem dit TR-hverv, du ikke ville få uden TR-kasketten på.
- Nicolai Alexander Möller, TR i 1st line Financial Crime Risk

Han ser som en af hans fremmeste opgaver at samle medarbejdernes synspunkter og tage løbende temperaturmålinger på medarbejderne og videredele til ledelsen.

”Beskeder kan ofte bliver udvandet, når de skal igennem forskellige lag. Her spiller TR’en en vigtig rolle i at viderebringe, hvordan de ansatte har det – både den generelle trivsel, men også, hvis der er konkrete tiltag eller initiativer i gang, som kan påvirke de ansattes trivsel eller arbejdspres”, siger han.

Nicolai Alexander Möller

Det får du som TR

Nicolai har været TR i knap to år. Hvis han skal nævne, hvad man får ud at være TR, svarer han prompte:

1) Du får indflydelse på beslutninger

2) Du får adgang til viden om, hvad der rører sig i banken – både i din egen afdeling og bredt i koncernen

3) Du lærer om rettigheder for medarbejdere, og du bliver godt klædt på til TR-hvervet gennem TR-uddannelsen


”Som TR får du adgang til uddannelser og viden, som du ellers ikke ville have adgang til. Du kommer også ind i nogle beslutningsrum og møder ledere, hvor du får en viden gennem dit TR-hverv, du ikke ville få uden TR-kasketten på”, siger han.   

Nicolai har en kandidat i erhvervsøkonomi og psykologi. Særligt egenskaberne fra psykologi kan Nicolai bruge i TR-rollen.

”Det har klart hjulpet mig i TR-rollen at have egenskaber med fra psykologi. Men hvis du ikke har egenskaber med, når du bliver TR, får du dem lynhurtigt, når du bliver TR. Læringskurven er stejl, og du bliver hjulpet godt på vej med uddannelse og sparring gennem Finansforbundet”, siger han.

Bliv klogere på TR-hvervet, og hvordan du stiller op

Se video med Anders og Louise, der også er tillidsrepræsentanter i Danske Bank, få punkteret dine myter pm TR-rollen og læs Q&A.