Menu luk
OBS! Du er på backoffice.finansforbundet.dk, kopier ikke links herfra med henblik på distribuering i nyhedsbreve eller andre steder.

Leder i Danske Bank: Sådan kan du bruge TR-rollen som karrierespringbræt

Da Ove Feddersen blev leder for 20 år siden havde han ikke den fjerneste anelse om, hvad han skulle bruge TR’er til. I dag er TR’erne hans faste sparringspartnere som Head of AM Valuation & Reporting i LC&I. Læs også, hvad Ove synes om at bruge TR-rollen for at booste din karriere.

”Da jeg første gang blev leder, var jeg faktisk en smule bange for tillidsrepræsentanterne (TR). Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle bruge dem til og deres rolle var ikke blevet præsenteret for mig, da jeg blev leder”.

Det er 20 år siden, Ove Feddersen første gang blev leder og meget er sket siden da.

I dag er Ove Feddersen leder i Head of AM Valuation Reporting under Asset Management i Large Corporates & Institutions.

Og forholdet er TR’erne er ændret markant.

”I dag har jeg virkelig fået øjnene op for, hvordan jeg kan bruge TR’erne i mit daglige arbejde – og også, hvordan de kan bruge mig”, siger Ove.

Det er bestemt en god ide at blive TR for at øge sin synlighed og understøtte sin karriere, men det skal selvfølgelig bunde i et oprigtigt ønske om at påtage sig et ansvar for medarbejdere tarv. At det så også viser, at man kan rumme lidt mere end ”bare” sit almindelige job demonstrerer, at medarbejdernes ambitioner og potentiale kan række meget længere.
- Ove Feddersen, Head of AM Valuation & Reporting, Large Corporates & Institutions.

Eksempler på samarbejder

Som eksempel nævner Ove en nylig flytning af fysisk arbejdssted. Pludselig var begreber som activity based working og free seating i fokus hos medarbejderne. Gennem TR’erne fik han medarbejdernes holdninger.  

”Jeg havde en masse gode snakke med TR’erne og gennem TR’erne fik jeg perspektiveret mit syn og fik nuancer med, som jeg ikke havde fået uden TR’erne”, siger han.

Han bruger også TR’erne, når der sker ting af mere alvorlig karakter.

”Vi har desværre haft nogle afskedigelsessager. Der var min TR god til at være tydelig omkring sin rolle, og både jeg og medarbejderne fandt en ro i, at tillidsrepræsentanten var så tydelig i sin rolle som medarbejdernes repræsentant, når de svære samtales skal tages”, siger han.

En sidste ting, Ove vil fremhæve, er det fokus på uddannelsesmuligheder, som TR’erne bibringer til hans afdeling:   

”Hun er god til at se uddannelsesmuligheder, som er relevante for mange i afdelingen. Vi har fx haft nogle kurser om stresshåndtering, som har været givtige for mine medarbejdere, som vi ikke ville have fået, hvis det ikke havde for min TR”.

TR-vejen som karrierespringbræt

Mange overvejer at bruge TR-vejen som springbræt til at blive leder i koncernen.

Hvad tænker du som leder om det?

”Det er bestemt en god ide at blive TR for at øge sin synlighed og understøtte sin karriere, men det skal selvfølgelig bunde i et oprigtigt ønske om at påtage sig et ansvar for medarbejdernes tarv, herunder mange lederes. At det så også viser, at man kan rumme lidt mere end ”bare” sit almindelige job, er selvfølgelig positiv og demonstrerer, at medarbejdernes ambitioner og potentiale kan række meget længere”, siger han. 

Hvilke fordele kan der fx være ved at gå TR-vejen som medarbejder?

”I den fortrolige dialog mellem leder og TR, kan TR få unik indblik i ledernes tankegang, fx i svære situationer og endda være lederens sparringspartner. Når man taler som TR, har man en stærk stemme, der skal lyttes til. Det kræver selvfølgelig også omtanke, hvordan man bruger den. Herudover bliver du som TR skarp på løn og vilkår, hvilket bestemt heller ikke er en ulempe, når man vil bevæge sig videre, uanset om det er som leder eller specialistvejen”, siger Ove Feddersen.

Ove Feddersen

Stadig bange for din TR?

I dag består relationen med TR’erne af en række uformelle samtaler og faste møder i kalenderen.

”På de faste møder opdaterer vi hinanden på, hvordan det går, og TR’erne holder mig skarp på, hvad der rører blandt medarbejderne”. 

Er du så stadig bange for de TR'er, du samarbejder med?

”Ha ha, nej, det er jeg selvfølgelig ikke. De er gode til at holde mig på stikkerne og sikre sig, at det hele bliver som aftalt, og som vi har snakket om. Det er godt både for mig og medarbejderne”.