Menu luk
OBS! Du er på backoffice.finansforbundet.dk, kopier ikke links herfra med henblik på distribuering i nyhedsbreve eller andre steder.

Formandsklumme: Afskedigelsesrunde i Danske Bank

Klumme af formand for Finansforbundet i Danske Bank, Kirsten Ebbe Brich, i anledning af afskedigelsesrunden i Danske Bank.

6. feb. 2024
2 min

Da jeg første gang blev orienteret om den opsigelsesrunde, der er blevet gennemført de seneste dage i Danske Bank, blev jeg fyldt af følelser, som jeg vil forsøge at sætte ord på i denne klumme. 

Vi har desværre tidligere oplevet afskedigelsesrunder af det omfang, vi har set denne gang. Det specielle er timingen lige efter et rekordregnskab, som skaber en masse positiv omtale af banken eksternt.  

Internt i banken skaber et godt regnskab naturligvis også glæde og giver et godt fundament for fremtiden. 

Formand for Finansforbundet i Danske Bank, Kirsten Ebbe Brich

De afskedigede  

Alligevel er det svært at glæde sig for alvor, for mine tanker går til de 123 ansatte, der desværre snart ikke længere er en del af koncernen.  

I denne afskedigelsesrunde er det forretningsområderne Personal Customers, Financial Crime & Risk Prevention og LC&I, der er de hårdeste ramte. 

Overalt i koncernen er der dygtige ansatte, som hver dag leverer en dedikeret indsats til gavn for kunderne, og som har bidraget til det gode regnskab. 

Jeg føler virkelig med dem, som skal fortælle deres familier og bekendte, at de er opsagt og skal ud og søge nye jobmuligheder.  

Vi er i direkte kontakt med de afskedigede, og jeg vil gerne anbefale, at de benytter sig af de tilbud, de har modtaget fra Finansforbundet, så de kan komme godt videre i deres arbejdsliv.  

Jeg føler virkelig med dem, som skal fortælle deres familier og bekendte, at de er opsagt og skal ud og søge nye jobmuligheder.
- Kirsten Ebbe Brich, formand for Finansforbundet i Danske Bank

De medarbejdere, der er tilbage

Fra det tætte samarbejde, vi har med vores tillidsrepræsentanter i Finansforbundet i Danske Bank, ved vi, hvordan det stigende arbejdspres opleves lokalt, når de enkelte afdelinger og teams bliver mindre.  

Vi kender også til den tsunami af følelser, der skyller ind over en, når kære kolleger, man måske har kendt i mange år, pludselig ikke er en del af arbejdsdagen mere.  

For slet ikke at tale om den stigende usikkerhed, en afskedigelsesrunde medfører. Er det mig, det står for tur næste gang? Og hvordan holder jeg mig opdateret på de nyeste trends inden for mit fag, så jeg bibeholder min værdi på arbejdsmarkedet? 

I den forbindelse er det værd at understrege, at koncernen har pligt til at sikre den rigtige kompetenceudvikling for medarbejderne, så de er klædt på til de behov, som fremtidens Danske Bank har.

Refleksioner på bagkant af afskedigelsesrunden

Det er en ledelsesret løbende at tilpasse medarbejderkapaciteten til de faktisk forhold, som ledelsen ser dem.  

Det skal dog ikke forhindre os i Finansforbundet i Danske Bank i at påpege og understrege vigtigheden i at gøre alt, hvad der er muligt for at omplacere medarbejdere internt i koncernen  

Heldigvis er det lykkedes banken at reducere det samlede antal af afskedigede ved hjælp af intern omplacering.  

Der er dog stadig plads til forbedringer inden for intern mobilitet, så vi fremover sikrer, at endnu flere får tilbud om en fortsat ansættelse i banken. 

Seneste nyt