Aktieordningen er et rigtig godt signal
Væddeløbshestene står klar i startboksene, for om lidt lyder startskuddet til OK-forhandlingerne. Efter planen resulterer de i en ajourført overenskomst den 1. april 2025
De første skridt i selve forhandlingen er godt i gang. Rundt om på hver virksomhed, forhandles der aftaler for den lille gruppe af medarbejdere i sektoren, som vil skulle på arbejde under en eventuel konflikt. Aftalen er tæt på underskrift i Sydbank og omfatter maksimalt 5% af medarbejderne.
Overenskomst-forløbet
De indledende OK-forhandlinger foregår over resten af året i tre arbejdsgrupper med både lønmodtager- og arbejdsgiverrepræsentanter. Gruppernes arbejde munder ud i, at de vigtigste OK-krav sendes videre til prioritering i forbindelse med den centrale forhandling “ved det store bord”. Det bliver lidt inde i det nye år. Hovedbestyrelsen og specialister fra Finansforbundet skal denne gang forhandle med et helt nyt hold. Finans Danmark Arbejdsgiver (FiDa-A) har afløst Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), og der er ansat en ny direktion og et nyt sekretariat, så vi er spændte på at komme rigtig i gang.
Løn og fleksibilitet er fokusområder
De rekordresultater, som præsteres i virksomhederne i disse år, kommer ikke af sig selv. Medarbejderne løber stærkt, og OK-forhandlingerne bør afspejle indsatsen i en anerkendende lønforhøjelse og imødekommelse af den fleksibilitet, der i stigende grad efterspørges fra medarbejdernes side, for eksempel i form af at kunne arbejde hjemmefra, og have frihedsgrader i forskellige svære livssituationer, hvor det ikke er muligt at præstere 100% på jobbet.
SEU-resultat vidner om en Sydbank i topform
På de interne linjer er vi optaget af bankens store engagementsundersøgelse, der igen i år er gennemført i samarbejde med ennova. Resultatet for banken som helhed er behandlet på samarbejdsudvalgsmødet fredag inden efterårsferien. Vi er i kredsen generelt enige med banken om, at vi kan være stolte af undersøgelsen. SEU’en bekræfter med tydelighed, at der er den gode stemning i banken, som jeg også oplever når jeg færdes rundt på Peberlyk eller i afdelingerne i linjen.
Mange helstøbte ledere i Sydbank
2/3 af lederne i banken scores i undersøgelsen som helstøbte. At være helstøbt leder kræver at man både vurderes som dygtig til sit fag og til personaleledelse. Den meget høje andel af helstøbte ledere er – ifølge ennova - et solidt afsæt til fremtiden og arbejdet med bankens nye strategi. Herudover er medarbejdere, som har en helstøbt leder, mere tilbøjelige til at stortrives. Det er win-win.
Involvering er nødvendig i udfordrede afdelinger
Desværre er der også et mindre antal afdelinger, hvor medarbejderne ikke trives. Derfor er SEU-opfølgningen altafgørende. HR-partnerne, de berørte ledere, de berørte tillidsvalgte og de områdeansvarlige i kredsen må, særligt i en udfordret afdeling, arbejde tæt sammen om at fastlægge handleplaner i en dialog, der involverer afdelingens medarbejdere.
Lyttende og empatisk ledelsesstil
Jeg ville være et skarn, hvis jeg ikke også kvitterede for belønningen af os medarbejdere med et aktieprogram på op til 8.000 kr. årligt i den nye treårige strategiperiode. Aktieordningen er et rigtig godt signal og blev meldt ud, sammen med offentliggørelsen af Q3-regnskabet, onsdag den 30. oktober.
Tak til Jørn, Stig og Mark for opbakningen til os medarbejdervalgte i bankens bestyrelse. Det er udtryk for en lyttende og empatisk ledelsesstil, som vil få positive konsekvenser for Sydbanks værdiskabelse i bred forstand.