Tre CV-fejl du aldrig må begå
Dit CV er dit stærkeste våben i kampen om at lande dit nye job. Derfor er det dumt at klokke i det. Her er 3 helt klassiske brølere, som du ganske enkelt ikke må begå.
1: Du sjusker med din profiltekst
Den der korte, opsummerende tekst på dit CV, som du kun bruger 2 minutter på til sidst – den er faktisk mere afgørende end selve ansøgningen.
Hele 83 procent af arbejdsgiverne retter nemlig først deres opmærksomhed mod profilteksten før de læser ansøgningen. Glemmer du profilteksten, eller sjusker du med den, kan det betyde, at du ryger direkte i ‘duer ikke-bunken.’
En dårlig profiltekst er upræcis, lang og opremsende, og så indeholder den måske endda stavefejl og sproglige fejl.
Derfor: Nus om din profiltekst, som var det en starter til en surdej: Den skal indeholde lige præcis det vigtigste for den stilling, du søger. Den skal sælge dig på få ord.
Hvordan du gør, kan du læse mere om her.
2: Du skriver langt, ukonkret og fyldt med floskler
Et CV skal være kortfattet og præcist. CV’et skal fremhæve de kompetencer, du har, og de resultater, du har nået, som matcher den stilling, du søger. Så pas på med at drukne dine måske meget relevante kompetencer i overflødigheder.
Og rød alarm, hvis du har en forkærlighed for floskler. Måske skriver du, at “du kan holde mange bolde i luften” eller er “omstillingsparat”. Det kan enhver skrive. Fokusér i stedet på at komme med korte, konkrete og veldokumenterede eksempler på det, du kan.
Læs her hvad dit CV bør indeholde
3: Din struktur er rodet og uoverskueligt
Hvis du ikke kan strukturere dit CV, så kan du umuligt have styr på dit arbejde. Sådan vil mange arbejdsgivere nok tænke, hvis de ser et rodet CV.
Derfor er det et kæmpe no-go, hvis du hælder alting ud i én pærevælling. Start fx aldrig at fortælle om dit engagement i spejderforeningen tilbage i 90’erne for så først at komme til resultaterne fra din seneste arbejdsplads gemt væk i bunden.
Gør det i stedet legende let for arbejdsgiveren at læse dit CV, få et overblik og forstå, hvad du kan bidrage med. Det gør du med punktopstilling, præcise overskrifter og let afkodeligt sprog.
Her får du nogle tommelfingerregler, du kan navigere efter.