Menu luk
OBS! Du er på backoffice.finansforbundet.dk, kopier ikke links herfra med henblik på distribuering i nyhedsbreve eller andre steder.

Springbrættet til toppen af finanssektoren: Her er de mest populære graduate-programmer

For unge kan strukturerede virksomhedsforløb, såkaldte graduate-programmer, være indgangen til en lovende karriere i finanssektoren. Her får du et overblik over de virksomheder og programmer, der er mest populære.

27. sep. 2023
3 min

For mange virksomheder er et graduate-program en måde at kunne tilbyde de bedste studerende den bedste samlede pakke i et struktureret læringsforløb.

Nu er sommerferien slut, og en ny bølge af unge talenter vil snart forsøge at sikre sig en plads på eftertragtede graduate-programmer hos danske virksomheder.

Men hvilke graduate-programmer fanger unges opmærksomhed?

Det tager vi et kig på her. 

Finans står højt på listen

Organisationen Graduateships, der hvert år udkommer med en oversigt over programmerne i Danmark, har set nærmere på de mest populære i den forgangne sæson

I alt var 75 virksomheder med samlet 350 graduate-programmer kortlagt i den periode. 

Og de mest populære graduate-programmer er at finde hos de helt store danske virksomheder som Novo og Ørsted.

Dog får flere finans- og fintech-programmer også særdeles mange ansøgere. 

Det fortæller medstifter og CEO hos Graduateships Palle Broe til Finansforbundet. 

"Finans står højt på de unges liste over brancher at kickstarte deres karriere i. Især med kombinationen af it, så det bliver mere fintech-drevet," siger han.

"Innovation indenfor banker er også noget, der er meget eftertragtet."

(Artiklen fortsætter efter boksen)
Palle Broe, medstifter og CEO hos Graduateships.

Kan det betale sig?

Er du i tvivl om graduate programmer bare er billig arbejdskraft, og om det rent faktisk kan være et springbræt til en topkarriere? 

Spørg Danmarks og Europas mest værdifulde selskab.

Lars Fruergaard Jørgensen begyndte i en graduate-stilling i 1991 hos Novo Nordisk.

Siden er det gået meget godt. I dag står der CEO for Novo Nordisk på hans LinkedIn-profil. 

Antallet af programmer stiger i Danmark

Unge talenter er i høj kurs på det danske arbejdsmarked, og det er netop en af årsagerne til, at der ifølge Palle Broe hvert kommer flere og flere graduate-programmer til. 

Palle Broe har været med til at kortlægge graduate-markedet i Danmark i de seneste år, og tendensen er, at antallet af programmer blot fortsætter med at stige i Danmark. 

"Det er klart noget virksomhederne satser på. Det er en måde at tiltrække de bedste talenter," siger han. 

Et typisk graduate-program er et struktureret, ofte toårigt, uddannelses- og træningsforløb, der sigter mod at give nyuddannede en omfattende introduktion til en virksomhed og dens forretningsområder.

For de unge talenter, der får et af de lukrative programmer, er der god mulighed for, at det kan kickstarte en karriere i den pågældende virksomhed. Men man skal ifølge Palle Broe være enormt dygtig og dedikeret for at få plads på et af de eftertragtede programmer.

Top 5

Følgende 5 virksomheder og programmer har skilt sig ud ved, at være de mest populære blandt de unge i løbet af 2022/23. 

Top 5-virksomheder:

  • PwC
  • KPMG
  • Jyske Bank
  • NNIT
  • Nykredit

Top 5 specifikke finans og fintech programmer:

  • PwC: Graduate Advisory
  • Deloitte: CFO Services
  • Valcon: Graduate
  • Twoday: IT Graduate
  • BEC: Graduate 

Kilde: Graduateships. Listen er udvalgt på tværs af 75 virksomheder med samlet 350 graduate programmer. 

Programmerne er rangeret baseret på antallet af visninger og kliks via Graduateships.com. 

Et par af virksomheder er ikke rene finansvirksomheder, fx NNIT og Twoday, men har flere programmer i krydsfeltet mellem it og finans.

Kun de bedste kommer igennem nåleøjet

Der er langt flere ansøgere end pladser hos virksomhedernes graduate programmer. 

Novo Nordisk har ifølge Palle Broe nogle af de mest eftertragtede programmer i Danmark. Han fortæller, at der tilbage i 2014 var lidt over 10.000 ansøgere til den danske insulingigants på daværende tidspunkt 60 programmer.

Dermed stod den enkelte ansøger, fortæller Palle Broe, med en 0,6 procents chance for at ende op på et af de prestigefyldte programmer.

For at blive optaget skal man typisk igennem først ansøgning og interview, inden en række intensive dage med øvelser, tests og cases. Kun de bedste, kommer igennem nåleøjet. 

Efter endt program tilbydes succesfulde graduates ofte en fastansættelse, og mange virksomheder ser det som en pipeline til fremtidige ledelsespositioner. 

Få studieforsikring hos Tryg fra 60 kr./md.

Med Trygs billige studieforsikring er du dækket, hvis dine ting bliver skadet, cyklen bliver stjålet, eller du bliver syg på ferien. Studieforsikringen dækker helt op til 18 måneder efter, at du er færdig med studiet.

Læs mere

Seneste nyt