Menu luk
OBS! Du er på backoffice.finansforbundet.dk, kopier ikke links herfra med henblik på distribuering i nyhedsbreve eller andre steder.

Der er masser at kæmpe for 

De tillidsvalgte mærker presset ude på arbejdspladserne, og der er meget at tage fat på og forbedre. Det sagde formand for Finansforbundet, Dorrit Brandt, da kredsene i går var samlet til aftalekonference i Nyborg for at gøre sig klar til OK25. 

1. okt. 2024
2 min
Af Birgitte Aabo
  • Alexander Haslund
  • Freja Thorbech
Dansk / English

”Vi er visionære, respekterede og har medlemsfremgang. Er der mere at kæmpe for?”, spurgte formand for Finansforbundet Dorrit Brandt, da hun åbnede aftalekonferencen i Nyborg i går.  

Her var 67 delegerede fra Finansforbundets ni kredse samlet for at diskutere, hvilke krav, der skal vægtes i den kommende forhandling med arbejdsgiverne om overenskomsten.  

Svaret fra formanden på eget spørgsmål var et fuldtonet: ”Ja. Masser!”  

(Artiklen fortsætter efter boksen)

Krav fra ni kredse  

Det var også tydeligt at høre, da kredsene på skift var på talerstolen for at gøre rede for, hvad de hver især synes, er særligt vigtigt at have fokus på i de kommende forhandlinger.  

Mere i løn og fleksibilitet i mange forskellige afskygninger var nogle af de gennemgående temaer.  

“Det er vigtigt, at overenskomsten giver mulighed for det hele liv, når livets uforudsigelige øjeblikke rammer”, sagde Kirsten Ebbe Brich, formand for Finansforbundet i Danske Bank.  

"Vi skal udvælge kravene klogt".
- Jannie Skovsen, formand for Finansforbundet Spar Nord Kreds

Jannie Skovsen, formand for Finansforbundet Spar Nord Kreds, pegede på, at det er vigtigt at drømme, men også at være realistisk i sine krav.   

“Vi skal udvælge kravene klogt,” sagde hun.  

Kasper Skovgaard Pedersen, formand Finansforbundet i Nordea, ønskede sig, at arbejdsgiverne ville holde op med at true med at flytte arbejdspladser til udlandet:  

“Hvis man vil have stærk og veluddannet arbejdskraft, så er Danmark og Norden stedet, man vil være, og så er man nødt til at betale lønningerne.”  

Oprindelig var der 135 krav, som de tillidsvalgte har indsamlet og kredsene arbejdet med. 

Forud for aftalekonferencen var de sammenskrevet og grupperet, og det grundlag blev der arbejdet intenst videre med dagen lang i temagrupper og plenum.  

Tidsforløb OK25. Grafik: Peter Kamper Vendrup

Med aftalekonferencen er Finansforbundet nu klar til at udveksle krav med arbejdsgiverne senere på efteråret.

Derefter tages der hul på de egentlige overenskomstforhandlinger, som begynder med partsforhandlinger i midten af januar.  

Seneste nyt