Menu luk
OBS! Du er på backoffice.finansforbundet.dk, kopier ikke links herfra med henblik på distribuering i nyhedsbreve eller andre steder.

Jakob er tidligere europamester i Jitterbug: Nu bruger han sine evner i banken

Den tidligere elitesportsdanser Jakob Pedersen er glad for at være landet i den finansielle sektor, hvor hans disciplin og timing kommer ham til gode i jobbet i Nykredit.

Der er langt fra de bonede dansegulve ved store europæiske turneringer til kontorlandskabet i Nykredits hovedsæde i Nordhavn i København. Og så alligevel ikke.

For Jakob Pedersen kommer baggrunden som elitesportsdanser ham ofte til gode i jobbet som konsulent i process mining i Nykredit, hvor han arbejder med datadrevet procesoptimering.

”Det at have været elitedanser har gjort mig enormt struktureret og disciplineret. Når jeg går til en opgave, kan jeg tydeligt mærke, at jeg har en meget høj disciplin, og jeg ved, at det kræver forberedelse for at levere et godt produkt,” forklarer den 26-årige konsulent, der blandt andet har vundet europamesterskabet i jitterbug. 

Har styr på stemmeleje og mimik

Han fik studiejob i Nykredit, mens han læste en kandidat i kommunikation og it på Københavns Universitet. Og dagen efter han afleverede sit speciale, startede han i en graduate-stilling i banken.
Og her kommer hans dansefortid og ”performancegen”, som han kalder det, også ofte i spil.

”Når vi bliver trænet i at holde oplæg, kan jeg tydeligt se, at jeg har en fordel. Alt det her med, hvordan man bruger sit stemmeleje, sin gestik og sin mimik, det er noget, som jeg har været vant til at bruge, når jeg har stået på en scene,” forklarer han.

Og selvom han ikke længere danser på eliteplan, er han frivillig professionel danser i bandet Copenhagen Showband, der består af 25 musikere og 5 dansere. De optræder til forskellige fødselsdage og firmafester, og Jakob Pedersen har også stået på scenen foran kolleger fra finanssektoren i både Danske Bank og Nordea.

Jakob Pedersen, Process Mining Konsulent i Nykredit

Kaffesnak om konverteringer

Selvom han ikke har en klassisk finansbaggrund, er han glad for, at han er landet i sektoren.

”Finanssektoren tiltaler mig enormt meget, fordi man skaber værdi og vækst til samfundet. Det sker bare på en anden måde end den mere klassiske, hvor man producerer et produkt for derefter at sælge det,” siger Jakob Pedersen.

Når han skal forklare, hvordan man ved, at man arbejder i finans, peger han på et emne, som, han oplever, går igen på kontoret og ved kaffemaskinen.

”Bankfolk er mere tilbøjelige til at snakke om konverteringer og renter, mens folk uden for sektoren ikke taler om deres lån, før det er betalt af igen,” siger han og fortæller, at han også selv følger med i udviklingen på renter og kurser.

”Jeg synes også, at det er fedt at tale om, og jeg går bare og venter på, hvornår jeg kan konvertere,” siger han med et grin.

Drømmen om at erobre arbejdsmarkedet

Selvom det ikke er lang tid siden, at han skiftede skolebænken ud med et hæve-sænkebord i Nykredit, er han meget karrierebevidst.
Det er også derfor, at han bevidst gik efter en graduate-stilling, da han søgte ind i banken for på den måde at få en bedre forretningsforståelse, blive integreret og stå bedre karrieremæssigt, når forløbet er færdigt.

”Jeg kom med den indstilling fra studiet, at nu skulle jeg ind og erobre arbejdsmarkedet. Jeg skulle bare vise, hvad jeg kunne, og så ville bankerne hive fat i mig, fremfor at jeg selv skulle søge alle mulige steder.” 

”Nu har jeg fået et mere realistisk billede af, hvordan arbejdsmarkedet fungerer. Man når ikke bare til tops fra den ene dag til den anden. Det kræver erfaring og benhårdt arbejde,” siger Jakob Pedersen.

Han har også gjort sig tanker om, hvor han ser sig selv i fremtiden.

”Jeg håber en dag at kunne stige i graderne og få lidt mere ansvar og måske også kunne træffe beslutninger for en større gruppe af mennesker,” forklarer han.

"Jeg kan godt lide tanken om at have en fagforening som et juridisk sikkerhedsnet, hvis jeg en dag skulle få brug for det"
- Jakob Pedersen, Process Mining Konsulent i Nykredit

Et juridisk sikkerhedsnet

Da Jakob Pedersen i sin tid blev medlem af Finansforbundet, var det som udgangspunkt, fordi han kunne få et gratis studiemedlemskab og komme med til et relevant arrangement. Men han gjorde sig også nogle overvejelser om, hvad et medlemskab af en fagforening betyder på den lange bane.

”Jeg kan godt lide tanken om at have en fagforening som et juridisk sikkerhedsnet,  hvis jeg en dag skulle få brug for det,” fortæller han.

I dag er han især glad for at holde sig orienteret i de nyhedsbreve, han får tilsendt, ligesom han også har brugt muligheden for at blive klogere på de forskellige lønniveauer i sektoren flittigt.

”Lønberegneren var enormt givende, både da jeg skulle forhandle min egen løn , men også til at fremskrive, hvad jeg kan se frem til at få på længere sigt,” forklarer Jakob Pedersen, der også er glad for, at han er blevet ansat på Finansforbundets overenskomst.

”Når jeg sammenligner med mine venner i eksempelvis konsulentbranchen, så har jeg nogle enormt gode fordele i min overenskomst,” siger han og fremhæver blandt andet pensionsvilkår og de mange feriedage.

En del af et fællesskab

Igennem sit liv har Jakob Pedersen været en del af mange fællesskaber. Han har arbejdet frivilligt i forskellige NGO’er i sin studietid, ligesom også fællesskabet i det showband, han er en del af, betyder meget.

For ham er det en mulighed for at møde nye mennesker og skabe sig et netværk. Det har han endnu ikke gjort brug af i Finansforbundet, men det er noget, han godt kan forestille sig at gøre på sigt.

”Fællesskab for mig er sammenhold og tryghed.  Når man er en del af et fællesskab, er man en del af noget større,” siger han.

 

Seneste nyt