Menu luk
OBS! Du er på backoffice.finansforbundet.dk, kopier ikke links herfra med henblik på distribuering i nyhedsbreve eller andre steder.

Tilfældigt møde sikrede Kathrine det første finansjob

Kathrine tog springet fra bankrådgiver til ”den anden side af bordet” efter en karrieresamtale med Finansforbundet. Men det første finansjob fik hun ved lidt af en tilfældighed, selvom hun bevidst gik efter at arbejde i sektoren.

På et længere udlandsophold i Østrig med sin mand og deres to børn gjorde senior specialist i Nykredit Kathrine Ungstrup Kjær sig en masser tanker om sit arbejdsliv, mens hun underviste nybegyndere i at stå på ski.
 
Efter 15 år i forskellige rådgiverfunktioner var hun klar til at tage karrieren videre til next level. En karrieresparring med en af Finansforbundets rådgivere gjorde hende mere afklaret om nye mål for fremtiden.

”Jeg vidste godt, at jeg på et eller andet tidspunkt ville udnytte min rådgivererfaring til noget andet. Og efter en god snak med en karriererådgiver blev jeg afklaret med, hvad jeg skulle. Jeg skulle ind og sidde på den anden side af bordet, men stadig være i en position, hvor jeg havde kontakten med de kolleger, der dagligt taler med kunderne,” siger hun og forklarer: 

”Jeg vil lette rådgivernes hverdag og tage deres perspektiv med ind i bankens strategi. For at skabe bro, så det ikke bliver en indefra og ud tankegang, men en taktik der tager højde for kundemindsettet, og som klæder de kundevendte rådgivere bedre på til at give den suveræne kundeoplevelse.”
 
Og tilfældighedernes spil ville, at det job som senior specialist i Wealth Management i Nykredit, hun har i dag, blev ledigt nærmest samtidig med, at hun og familien landede i Danmark.
I dag arbejder hun derfor med de formuerelaterede rådgivningsbudskaber, som Nykredit har indenfor pension, personforsikring og investering.
 
”Med min lange rådgivererfaring ude i linjen, min nylige projektlederuddannelse og en sult efter at gå spadestik dybere var tiden inde til nye udfordringer, og så passede det som fod i hose, at vi flyttede tilbage til Danmark,” fortæller hun.

Kathrine Ungstrup Kjær, Senior specialist i Nykredit

Tilfældigt møde med bankdirektør

37-årige Kathrine Ungstrup Kjær er glad for, at hun i dag arbejder i den finansielle sektor, selvom hun landede sit første finansjob ved lidt af et tilfælde.

Da hun blev færdig som student, havde hun besluttet sig for, at hun ville finde en elevplads i en bank, men med en almen gymnasial uddannelse i bagagen, var det ikke let at finde en bank, der ville have hende - på trods af at hun havde haft matematik på højt niveau og valgfag i økonomi.

Men ved arrangementet i den lokale Rotary-klub faldt hun tilfældigt i snak med en bankdirektør i Nordea, og han kunne se et potentiale.
”Så kom jeg til min første jobsamtale og fik job i Nordea,” siger hun.
Siden er Nordea blevet til Nykredit, men for Kathrine Ungstrup Kjær er der alligevel meget, der går igen på tværs af den finansielle sektor, selvom hun selvfølgelig har skullet lære andre systemer og arbejdsgange at kende efter sit skifte.

”Selvom det er forskellige virksomheder, har de jo mange af de samme mål, og mange af medarbejderne kommer af det samme, siger hun og peger på, at ansatte i den finansielle sektor er meget mere end de fordomme, som hun ofte oplever, at folk har.
 
”Mange tror, at bankfolk er kedelige og tørre, men vi er så meget mere. Alle dem, der sidder ude i den kundevendte linje, er jo folk, der rigtig godt kan lide at tale med mennesker og være noget for nogen. Ellers ville de jo ikke sidde over for kunderne hver dag og lytte til deres drømme og forsøge at hjælpe dem,” forklarer hun.

"Lige meget hvad er der altid nogen, der har din ryg. Om man er i en stor virksomhed eller en mindre sparekasse, så har Finansforbundet sikret os de vilkår, som vi alle har ret til”
- Kathrine Ungstrup Kjær, Senior specialist i Nykredit

Vilkår og tryghed

For Kathrine Ungstrup Kjær handler det i bund og grund om vilkår og tryghed. Det gælder i hendes eget job, hvor det handler om at give såvel rådgiverne, som kunderne en tryghed samt nogle gode arbejdsvilkår.

Men vilkår og tryghed er for hende også overskriften på, hvorfor hun er glad for at være en del af Finansforbundet.
 
”Lige meget hvad er der altid nogen, der har din ryg. Om man er i stor virksomhed som Nykredit, Nordea og Danske Bank eller en mindre sparekasse, så har Finansforbundet sikret os de vilkår, som vi alle har ret til,” siger hun. 

Og for Kathrine Ungstrup Kjær er der flere ting, der giver en følelse af tryghed.
 
”Sådan noget som timebank, barns sygedage og ferietillæg tager mange måske for givet, men det er jo et privilegium. Jeg kan se det på min mand. Han har ikke lige så meget ferie, omsorgsdage eller får lige så meget i pension som mig. Jeg er i bund og grund rigtig godt stillet. Og det er jeg jo fordi, at jeg har en fagforening i ryggen, der forhandler de gode vilkår på mine vegne.”
 
Karrieresamtalen, hun i sin tid tog, mens hun var i Østrig, var første gang, hun brugte Finansforbundet. Derudover har hun i en periode gjort brug af overenskomstens mulighed for at gå på deltid, mens hendes børn er små.

”Det er ikke nødvendigvis nemt at få lov at gå på børnedeltid, når du har et travlt job. Det er min fornemmelse, at lige meget hvor i finanssektoren du er, så er der travlt, og så er det et stærkt kort for en medarbejder at kunne arbejde færre timer i en periode, hvor work life balance kan blive udfordret.”

Et stærkt kort

De 15 år som rådgiver har givet Kathrine Ungstrup Kjær en indsigt, som hun ikke vil være foruden i sit arbejdsliv. Men samtidig betyder det meget for hende at holde sig opdateret og løbende kunne videreudvikle sig.

Derfor har hun også været glad for efteruddannelsesmulighederne i Finanskompetencepuljen.

”Jeg brugte Finanskompetencepuljen til at styrke mine kompetencer, mens jeg var ledig. Jeg tog som sagt en uddannelse i projektledelse, som gjorde, at jeg stod endnu stærkere, da jeg søgte mit nuværende job,” siger hun og fortsætter:

”At få papir på en uddannelse var et stærkt kort, jeg kunne spille.” 
Hun understreger, at hun løbende sørger for at holde sig uddannet og ”up to date”. Og det er der flere grunde til.

”I en verden, der forandrer sig, gør jeg det både for at kunne løfte det, jeg laver i mit daglige arbejde til et højere niveau, men også for, at jeg personligt får noget ud af det. Det motiverer mig at kunne styrke mig selv,” siger Kathrine Ungstrup Kjær.

Når elitehåndbold og ski giver alternative kompetencer 

Og hun trækker også på nogle af de erfaringer, hun har gjort sig i andre dele af sit liv. Det gælder både, da hun som yngre spillede håndbold på eliteplan, og når hun af flere omgange har været skiinstruktør i Østrig.

”Det at være en del af et team på et håndboldhold og have klare ambitioner og drive. Det er noget jeg virkelig har kunnet bruge i mit arbejdsliv. Det har kun været en fordel for mig,” siger hun og fortsætter:

”Men i håndbold er du ikke selv chefen – det er du til gengæld, når du underviser. Det modner på en anden måde, fordi du i stedet står i lederrollen og har ansvar for gruppe mennesker,” siger hun og forklarer, at det har betydet meget for hende, da hun gik fra et rådgiverjob, til det job, hun har i dag.

”I et specialistjob som mit, er der en forventning om, at du har faglig tyngde, men også at du kan drive projekter, facilitere og motivere. Du har ikke en skabelon for, hvordan tingene skal gøres, så det kræver både en portion selvdisciplin, men også en innovativ tankegang,” siger hun. 

Og det er noget, hun trives godt i. Kigger hun frem i tiden, ser hun derfor også et stort potentiale i, at hendes arbejdsliv kan udvikle sig i mange retninger fremadrettet.

”Jeg er med til at skabe mit eget job. Jeg føler, at der er plads til, at hvis jeg vil blomstre i nye retninger, så kan jeg få lov til at blomstre. Og det er jo et privilegium,” siger Kathrine Ungstrup Kjær.

Seneste nyt