Teknologi, data, AI og algoritmer indgår i alle dele af vores liv samt arbejdsliv og kommer til at få markant større indvirkning på, hvordan vi arbejder, hvorfra vi arbejder og hvordan vi udøver ledelse.
Vi ser en tendens til, at arbejdstagere – nogen af lyst andre af nød - har løsere tilknytning til arbejdsmarked i nye ansættelsesformer, der ofte har fokus på løsningen af konkrete opgaver fremfor fastansættelser.
Store generationer forlader arbejdsmarkedet og mindre generationer samler handsken op – men de har anderledes forventninger til arbejdslivet og arbejdsfællesskabet.
Der er mangel på arbejdskraft både nu og her, men så sandelig også i den fremtid, der ikke er så langt væk endda.
Og som krone på værket har Corona-pandemien tydeliggjort, hvor forskellige og ofte pressede arbejdsliv vi har. Det har rejst en debat om, hvorvidt vi skal, kan eller har behov for, at vi arbejder mere eller mindre.
Alt dette skaber en ulmende uro omkring den danske arbejdsmarkedsmodel og den aktive beskæftigelsesindsats.
Det danske arbejdsmarked står overfor store og kompliceret udfordringer
Udfordringerne på arbejdsmarkedet og beskæftigelsesområdet er mange. Nogen er mere aktuelle og kalder på handling nu. Andre udfordringer ligger længere fremme i tiden, som vi skal stå klar med løsninger på. Derfor kommer Finansforbundet med forslag til, hvordan vi kan håndtere de store udfordringer, som vi står overfor både på kort og lang sigt
Hent vores forslag her (fil uploades snarest)