Menu luk
OBS! Du er på backoffice.finansforbundet.dk, kopier ikke links herfra med henblik på distribuering i nyhedsbreve eller andre steder.

Sammen om en bedre senkarriere

Arbejdslivets sidste faser kan være fyldt med muligheder, men også udfordringer. Fordomme og myter klæber sig til alder og kan uretfærdigt ramme erfarne medarbejdere. Bliv klogere her, og få inspiration til den senkarriere, du ønsker.

Senkarriere i fokus

Tre gode råd til en god senkarriere

1

Hold dig opdateret, og brug din leder

Parolen om livslang læring gælder også, når du er 55+, så du sikrer, at du holder dig attraktiv på jobbet og arbejdsmarkedet. Typisk er kortere forløb og kurser nok til at holde dig opdateret. Vær selv opmærksom på dine udviklingsmuligheder, og søg samtidig sparring og dialog hos Finansforbundet og din leder. Sæt ord på dine ønsker, brug MUS-samtalen konstruktivt, og få input udefra.

2

Stil skarpt på dine ønsker

Lyt til dig selv, og vær tro mod dine ønsker. Har du et uforløst potentiale, du gerne vil nå at realisere? Vil du skrue ned for lederansvaret, men op for fagligheden? Vil du gå ned i tid eller fortsætte i samme tempo? Det handler om at finde ud af, hvad du vil og om at kende mulighederne. Fx giver overenskomsten mulighed for, at medarbejdere 60+ kan gå ned i tid med op til 20 procent.

3

Del dine tanker og erfaringer

Et netværk kan være et springbræt til forandring. Enten i form af en ændret ydre virkelighed eller i form af en ændret livsindstilling. Overvej derfor, om du kan få glæde af et netværk via Finansforbundet. Netværket kan bidrage til at give dig nye perspektiver på dit eksisterende job, det kan give dig ideer til et nyt job, eller det kan hjælpe dig til at bryde vanetænkning og fastlåste rutiner.

Samtaleguide om senkarriere

Ikke alle medarbejdere og ledere finder det lige let at få talt om senkarriere. Men tillidsfulde samtaler mellem leder og medarbejder kan være til stor gavn for både den erfarne medarbejder, leder og arbejdsplads. Få inspiration til, hvordan I kan få talt systematisk om udvikling og fastholdelse.

Læs guiden

Historier fra hverdagen

Inspiration til en god senkarriere

Test din viden

Test din viden

Hvad er sandt, og hvad er falsk? Quiz med, og test din viden om alder, job og karriere.

Prøv quizzen
desktop, pc, teknologi, it