Menu luk
OBS! Du er på backoffice.finansforbundet.dk, kopier ikke links herfra med henblik på distribuering i nyhedsbreve eller andre steder.

Danske Friends: Lær en kollega at kende og opdater din viden om banken

Med Danske Friends bliver du introduceret til en udenlandsk kollega og får nye input til dit arbejde i koncernen. Læs, hvad Quinn fra Kina og Lars fra Frederiksberg får ud af at være en del af Danske Friends.

31. mar. 2022
3 min

”Jeg kom til Danmark for at arbejde i Danske Bank i sommer. Mange har mine kolleger her i Lyngby er danskere og har deres netværk i forvejen, så jeg savnede et sted, hvor jeg kunne møde kolleger og fandt Danske Friends”, siger Quinn Liu.

Read this article in English

Hun blev hurtig sat sammen med Lars Aabling-Thomsen, der med 24 års anciennitet kender nærmest alle hjørner af banken.

I Danske Friends er der ingen regler for, hvor ofte parrene mødes, eller hvad de skal tale om. HR formidler kontakten, og så er det op til parrene selv derfra.

Det er givende både for Quinn Liu og Lars Aabling-Thomsen at være en del af Danske Friends

Quinn og Lars mødtes første gang på en café på Frederiksberg. Her fandt de ud af, at tilfældigvis bor få hundrede meter fra hinanden. De mødes derfor ofte hos Lars, hvor Quinn både er blevet præsenteret for Lars’ kæreste og dansk kogekunst.

Og netop introduktionen til dansk kultur og det danske sprog var en af hovedårsagerne til, at Quinn meldte sig til Danske Friends.

”Jeg vil gerne lære det danske sprog, og det har Lars hjulpet mig meget med. Jeg lærer meget af at tale dansk om små dagligdagsting”, siger Quinn på et meget imponerende dansk.

Jeg tror, det er vigtigt hele tiden at opdatere sin viden om, hvad der rører sig rundt om i banken. Jeg synes, det er en rigtig god ide, at vi som etablerede medarbejdere hjælper og støtter vores nye kolleger
- Lars Aabling-Thomsen har arbejdet 24 år i Danske Bank og er en del af Danske Friends

Vigtigt at opdatere sin viden

For Lars har det været berigende at være en del af Danske Friends og møde en kollega, der har et anderledes syn på banken og den måde, vi arbejder på.

”Jeg tror, det er vigtigt hele tiden at opdatere sin viden om, hvad der rører sig rundt om i banken. Jeg synes, det er en rigtig god ide, at vi som etablerede medarbejdere hjælper og støtter vores nye kolleger. Gennem samtalerne med Quinn får jeg et sæt friske øjne på banken og anderledes input, jeg kan bruge i min hverdag. Det er også med til at rykke mig”, siger Lars Aabling-Thomsen.

Jeg vil gerne lære det danske sprog, og det har Lars hjulpet mig meget med. Jeg lærer meget af at tale dansk om små dagligdagsting
- Quinn Liu kom til Danmark i sommer og er ansat i Lyngby

Gennem møderne med Quinn er Lars blevet inspireret og har fået input, han kan tage med videre i sit arbejde som tillidsrepræsentant.

”Quinn kommer fra Kina og en anderledes kultur end vores, og det kan lære mig nyt og inspirere mig i mit daglige arbejde. Hun kom alene til Danmark på grund af jobbet i banken. Jeg har selv været udstationeret for mange år siden og kan godt huske, hvordan det var at bo i et andet land uden sin familie og gamle netværk. Det vil jeg gerne hjælpe hende med”, siger Lars Aabling-Thomsen.

Det betaler sig at kende bankens kultur

Som nyansat var det vigtigt for Quinn at lære bankens kultur og DNA at kende. Så ud over et boost af de danske sprogfærdigheder, har Quinn også fået et skud Danske Bank-kultur ind under huden.

”Lars kender jo alle områder af banken og den kultur, der er i koncernen. Men lige så vigtigt kan han også fortælle, hvordan og hvorfor danskere opfører sig som de gør”, siger Quinn med et smil.

Seneste nyt